WIJ VOORZIEN HUISHOUDENS EN BEDRIJVEN VAN WATER EN ENERGIE

De kabels en leidingen die wij aanleggen, voorzien huishoudens en bedrijven van water en energie. Binnen dit belangrijke werkterrein zijn engineering, spiegellassen en gecombineerde aanleg onze specialismen.

Combiproject nieuwbouw grootebroek

Gecombineerde aanleg

Met de aanleg van kabels en leidingen zorgt Schadenberg Plaisier ervoor dat iedereen kan beschikken over voorzieningen die we vaak vanzelfsprekend vinden. Stromend water, energie, onze telefoon-, internet- en televisieaansluitingen. Schadenberg Plaisier voert het werk aan deze ondergrondse aansluitingen waar mogelijk uit in combiprojecten. We werken bijvoorbeeld gelijktijdig aan het onderhoud van de gas- en waterleidingen of we leggen alle verbindingen voor een nieuwbouwwijk in één werkgang aan.

Inmeten op locatie nibbixwoud

Engineering

Bij Schadenberg Plaisier werken we veel met onze handen, maar niet voor we er goed over hebben nagedacht. Zomaar gaan graven en dan een gasleiding of elektriciteitskabel aansluiten is er natuurlijk niet bij. Er gaat vaak veel teken-, reken- en denkwerk aan vooraf. In één woord: engineering.

Maak kennis met Chiel
Op school leek hij niet het type dat wilde doorleren, maar bij Schadenberg Plaisier rondde Chiel achtereenvolgens de opleidingen Leerling Machinist, Monteur Gas en Water en Eerste Monteur Gas en Water af.
Maak kennis met Stephan
‘Als je laat zien dat je te vertrouwen bent, krijg je je eigen werk mee. Ook ik, terwijl ik niet in dienst ben maar word ingehuurd.’
Maak kennis met Lowie
Als veertiger terug naar de schoolbanken. De een vindt omscholing leuk, voor de ander is het even doorbijten. Lowie ‘vond het niet erg’ toen de opleiding klaar was, maar is nu lekker aan het werk.

Transportleiding water spanbroek

Spiegellassen

De leidingen waar Schadenberg Plaisier mee werkt, zijn gemaakt van kunststof. Wil je twee kunststof buizen aan elkaar bevestigen dan pas je, net als bij stalen buizen, een lastechniek toe. De techniek die bij kunststof buizen wordt gebruikt heet spiegellassen, één van de specialismen van Schadenberg Plaisier. Bij spiegellassen wordt geen lasmiddel toegevoegd. Alles wat je nodig hebt, is de juiste temperatuur en uiteraard voldoende kennis en ervaring.