Stephan is niet in dienst maar hij hoort er wel bij

Stephan is niet in dienst bij Schadenberg Plaisier, maar werkt er al wel zo’n vijf, misschien wel zes jaar als vaste inhuurkracht. Een blauwe overall tussen de rode werkkleding, maar hij voelt zich zeker geen buitenbeentje.

‘Hoe dat zo gekomen is? Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal. Ik reed altijd op de trekker in de bollenteelt, voor Loonbedrijf Hoogland. Vijf, zes jaar geleden was het erg druk bij Schadenberg Plaisier en werd ik gevraagd of ik even een weekje kon helpen.En ik ben er nog steeds!’

‘Ik was dus trekkerchauffeur en had nog nooit op een kraan gezeten’, vervolgt Stephan. ‘Maar als het meer wordt dan even een weekje helpen, moet je natuurlijk ook wel bepaalde opleidingen volgen hebben. Dat heb ik inmiddels gedaan, zodat ik goed uit de voeten kan met leidingen voor gas en water. Kabels trekken doe ik ook, maar ik sluit ze niet aan. Ik heb een hekel aan stroom, dus die papieren ga ik niet halen.’

Alle andere werkzaamheden zijn bij Stephan wel in goede handen. ‘Dat vind ik ook het leuke aan het werk bij Schadenberg Plaisier. Ik zou er niks aan vinden als het alleen maar gas of alleen maar water was. Juist het combiwerk, het feit dat het van alle disciplines wat is, daardoor blijft het leuk.’

‘Wat verder fijn is aan werken bij Schadenberg Plaisier is dat je de vrijheid krijgt. Als je hebt laten zien dat je te vertrouwen bent, krijg je je eigen werk mee. Dat geldt ook voor mij. Hoewel ik word ingehuurd, krijg ik gewoon mijn eigen klussen. Ik hoor er verder ook bij. Als er iets te vieren is, bij borrels of met Kerst, ik word altijd uitgenodigd. Ik ben hier zeker geen buitenbeentje.’