Lowie stroomde in vanuit de GWW-branche

Lowie is een van de zij-instromers van Schadenberg Plaisier: mensen met een technische achtergrond die na een omscholing aan de slag kunnen in de GWE-branche.

Hoewel hij al werkzaam was in de ondergrondse infra moest ook hij nog het een en ander bijleren voor hij in zijn huidige functie van gas- en waterfitter kon beginnen. ‘Ik werkte in de GWW en had wel ervaring met leidingen, maar dat waren vooral rioolleidingen’, vertelt Lowie.

‘Ik moest dus ook een dag in de week naar school om bijgeschoold te worden als gas- en waterfitter. Als je over de veertig bent, is het wel even wennen om weer tussen die jonge gasten te zitten. Laat ik het zo zeggen, ik vond het niet erg toen die opleiding weer klaar was.’

Dat hij door deze opleiding te volgen nu lekker aan het werk is bij Schadenberg Plaisier bevalt hem beter. Vooral het regionale karakter van Schadenberg Plaisier spreekt hem aan. ‘Ik woon in Den Oever en wij zijn altijd aan het werk in onze eigen regio. Ik hoef dus nooit meer dan drie kwartier te rijden om weer thuis te zijn. Het is ook een voordeel wanneer je ergens bekend bent. Ik weet altijd de weg en we weten overal de juiste mensen te vinden.’

Alleen maar positief dus? Nee, natuurlijk niet. ‘Je zou mij niet ergens de hele dag binnen moeten laten zitten, dus dat buiten werken, dat bevalt me goed. Maar ja, dat zeg je vooral als de zon schijnt natuurlijk! Zo is er overal wel wat.’