Kunststof lassen op locatie

Spiegellassen is een techniek waarmee kunststof buizen aan elkaar worden gelast. De uiteinden van beide buizen worden in de machine verhit tot het punt waarop ze plastisch-vloeibaar zijn. Door de contactvlakken tegen elkaar te drukken, versmelten beide delen met elkaar zonder toevoeging van een lasmiddel. Wij zetten deze techniek in voor onze eigen projecten en voor derden.

Met de RTD gekwalificeerde Tracstar 500 en Tracstar 900 spiegellasmachines kunnen wij laswerk van Ø63 tot Ø900 uitvoeren. De buis wordt opgepakt en door de machine gevoerd, terwijl de machine zich van las naar las verplaatst. Spiegellasmachines kunnen op vrijwel elke locatie worden ingezet.

Spiegellassen kan om verschillende redenen het verschil maken bij een project. We noemen een aantal unieke voordelen.

  • Onze computergestuurde spiegellasmachines zijn mobiel en bewegen zichzelf voort.
  • Ze staan op rupsbanden waardoor modderig terrein en hellingen tot 30% geen probleem zijn.
  • Door een ingebouwde generator is een externe stroombron niet nodig.
  • De machines beschikken over een datalog-systeem dat de uitgevoerde werkzaamheden registreert.
  • Alle werkzaamheden worden door één gecertificeerde lasser uitgevoerd.
  • Een kraan of graafmachine met machinist is overbodig.

Schadenberg Plaisier kan met deze techniek ook de uit- of inwendige lasril verwijderen. Daarnaast zijn onze medewerkers gecertificeerd voor het maken van elektrolas-moffen.

In dit filmpje op YouTube kun je zien hoe spiegellassen met de Tracstar werkt. Wil je meer informatie over de inzet van onze spiegellassers, bel ons dan op (0227) 510 555 of mail naar .