Toekomst­gericht met heel veel ervaring

Geschiedenis

'Ruim veertig jaar succes in onze regio'

Schadenberg Plaisier heet voluit Aannemersbedrijf P. Plaisier BV. Die volledige naam verwijst naar Piet Plaisier, onze eerste directeur, die het bedrijf in 1979 oprichtte.

Het waterleidingbedrijf was de eerste klant van Schadenberg Plaisier, maar de werkzaamheden breidden zich al snel uit met de aanleg van gasleidingen.

Vanaf 1990 gingen we steeds intensiever samenwerken met een kabellegbedrijf. Daardoor konden we ook de gecombineerde aanleg van kabels en leidingen aanbieden. Door de overname van een deel van dit kabellegbedrijf werd Schadenberg Plaisier positie als combi-aannemer verder verstevigd.

Piet volgde graag zijn eigen pad. Kwam hij onderweg nieuwe dingen tegen dan had hij ook het lef om daarin te investeren. Op die manier werd Schadenberg Plaisier bijvoorbeeld het eerste bedrijf op het vasteland van Europa dat over een eigen spiegellasmachine beschikte. Spiegellassen is ook vandaag nog een specialiteit van Schadenberg Plaisier.

Boren, een andere grote passie van Piet, bracht hem in 2003 helemaal naar Kazachstan, waar Schadenberg Plaisier was uitgenodigd om deel te nemen aan een boor- en lasproject. Na een succesvolle afronding van het project sloeg ver van huis het noodloot toe en overleed Piet Plaisier geheel onverwacht aan een hartstilstand.

Na zijn plotselinge overlijden in 2003 nam zijn vrouw, Annemiek Plaisier-Hoogland, het roer over. Zij wist het succes van Schadenberg Plaisier voort te zetten. Toen zij er in 2012 mee stopte, verkocht ze het bedrijf aan branchegenoot A.Hak, terwijl haar nicht Anneriet Hoogland de dagelijkse leiding kreeg.

Met zo’n vier jaar ervaring in die functie heeft Anneriet de stap gezet om de aandelen terug te kopen. Sinds medio 2016 is zij de tweede vrouw op rij die zich directeur van een zelfstandig Schadenberg Plaisier mocht noemen.

Vanaf heden is Schadenberg Groep de nieuwe eigenaar van Schadenberg Plaisier. Met deze bedrijfsovername geven zij een verdere invulling aan de strategie voor het bieden van een integrale aanpak op het gebied van ondergrondse infrastructuur.