Perry begon op kantoor en is daar gebleven

Door de coronacrisis zat een feestje met collega’s er niet in toen Perry zijn zilveren jubileum behaalde. Terwijl hij na vijfentwintig jaar nu juist door het teamgevoel en de leuke collega’s nog altijd met plezier naar zijn werk gaat.

‘Ik heb recent mijn vijfentwintigjarige jubileum bij Schadenberg Plaisier gevierd’, vertelt Perry. ‘Door corona zat een feestje er niet in, maar er was wel taart op kantoor. En een mooie ontbijtmand, thuis afgeleverd door de vrouw van onze collega.’

‘Ik kwam eigenlijk binnen als leerling elektromonteur’, vertelt Perry als hij naar aanleiding van deze mijlpaal achterom kijkt. ‘Ik had alleen nog geen rijbewijs, waardoor ze me lastig buiten konden inzetten. Dat werd dus een plek als tekenaar, een kantoorfunctie. Ook met rijbewijs ben ik vervolgens op kantoor gebleven, tot op de dag van vandaag.’

Een tekenaar brengt het werk het werk van de mensen buiten in kaart. Dat levert informatie op die nodig is voor het in kaart brengen van de ondergrondse infrastructuur. ‘Hier ligt zoveel meter leiding, daar ligt een kabel en op dit punt bevindt zich de aansluiting. Met die tekening in de hand kunnen de jongens buiten een KLIC-melding doen.’ KLIC, het Kabels en Leidingen Informatie Centrum houdt landelijk bij wat er aan infrastructuur onder de grond ligt, zodat schade bij graafwerkzaamheden kan worden voorkomen.

‘Tegenwoordig maak ik die tekeningen niet meer zelf, maar kijk ik ze na en vul ik soms wat aan. In mijn werk ben ik nu vooral bezig met afrekenstaten. Dat zijn de documenten die we opleveren aan de opdrachtgever om precies aan te tonen welk werk we hebben gedaan. Al het werk wordt apart benoemd, gespecificeerd en beprijsd. Als de klant akkoord is, kan er betaald worden.’

Heel anders dan elektromonteur, maar het bevalt hem nog altijd heel goed om bij Schadenberg Plaisier te werken. ‘Je werkt voor verschillende nutsbedrijven dus het werk dat ik onder ogen krijg, is niet elke dag hetzelfde. Daarbij moet je ook bijblijven als het gaat om regels. Bijvoorbeeld milieurichtlijnen en de regels voor werken langs de weg. Ook dat geeft afwisseling. Maar de voornaamste reden dat ik het nog steeds naar mijn zin heb, is het team. Ik heb gewoon hele leuke collega’s, binnen en buiten.’