In Memoriam Piet

Zaterdag 13 september 2003 is geheel onverwacht onze directeur, maar bovenal collega en vriend overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Piet was voor werkzaamheden in Kazachstan.

In 1979 heeft Piet het bedrijf opgericht. Aanvankelijk verrichtte ons bedrijf werkzaamheden voor het waterleidingbedrijf, maar niet veel later breidden de werkzaamheden zich uit met het aanleggen van gasleidingen. Vanaf 1990 hebben wij samengewerkt met een kabellegbedrijf. Zo onstond de mogelijkheid om de aanleg van kabels en leidingen gecombineerd uit te voeren. Deze samenwerking heeft geleid tot een overname van een gedeelte van dit kabellegbedrijf. Hieruit is in 1994 Plaisier Las en Montage B.V. ontstaan.

Piet volgde graag zijn eigen pad en kwam onderweg vaak allerlei noviteiten tegen. Hij had dan vaak ook het lef om hierin te investeren. Dit resulteerde onder andere in 1998 in de aanschaf van de Tracstar 500 van McElroy. De eerste zelfrijdende spiegellasmachine op het vaste land van Europa. Na een twijfelachtige start draaien we nu zeer succesvol, met vijf spiegellasmachines.

Kort na de eerste Tracstar werd ook Flexidrill uit Nieuw Zeeland aangeschaft. Een kleine boormachine die gemonteerd kan worden op een minigraver. Boren was Piet zijn passie.

Toen Piet benaderd werd voor een groot boor- en las project in Kazachstan, was hij dan ook erg enthousiast. Hij vond het een voorrecht dat hij voor een aantal weken naar Kazachstan kon, met het vertrouwen dat wij het hier zouden redden. Woensdag 3 september is hij samen met één van onze medewerkers en vier medewerkers van Moll Gestuurd Boren vertrokken naar Almaty. Via een binnenlandse vlucht hebben zij daarna Pavlodar bereikt, de plaats van het eerste uit te voeren project. Mede dankzij de voor Piet zo typerende innoviteit en creativiteit brachtten zij vrijdag 12 september het eerste project tot een succesvol einde.

De dag erna is Piet overleden.

Wij zullen zijn levenswerk met z'n allen voortzetten.

Piet Plaisier Piet Plaisier Piet Plaisier